Allianz integreert Nederlandse en Belgische activiteiten

0

Allianz integreert de Benelux-activiteiten van het concern. Robert Franssen, huidig CEO van Allianz Belgium, zal de integratie leiden. Ron van het Hof, huidig CEO van Allianz Nederland, zal daarvoor plaatsmaken.

“De Benelux is een van onze strategische Europese regio’s en nummer vier op de Europese verzekeringsmarkt”, verklaart Dieter Wemmer, lid van de Raad van Bestuur van Allianz SE en verantwoordelijk voor Allianz Belgium en Allianz Nederland. “Om succesvol de uitdaging aan te gaan in volwassen markten, is het van belang dat wij een kritische omvang bereiken”. Robert Franssen voegt daaraan toe: ”Door Allianz Nederland en Allianz Belgium te integreren, kunnen wij gezamenlijk investeren in de allernieuwste IT-systemen, moderne processen en technische expertise. Het delen van onze lokale ‘best practices’ zal ervoor zorgen dat we de service aan onze klanten, intermediairs en distributiepartners naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Allereerst zal de samenstelling van de Directies van Allianz Belgium en Allianz Nederland worden aangepast. Robert Franssen wordt voorzitter van beide directies. Hij zal leiding geven aan het gehele integratieproject en het regionale coördinatieteam. Dit team bestaat verder uit Sjoerd Laarberg die General Manager wordt van Allianz Nederland, Wilfried Neven die General Manager van Allianz Belgium wordt, Eric Schneijdenberg als COO en Jean-Pascal Vialaron als CFO.

Ron van het Hof, huidig CEO van Allianz Nederland, zal een nieuwe verantwoordelijkheid op zich nemen. Ook Paul Grimberg, huidig Chief Operating Officer van Allianz Nederland, zal een andere positie gaan bekleden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.