Allianz EU-verzekeringspartner car2go

0

Allianz Worldwide Partners (AWP) is in Europa exclusief verzekeringspartner geworden van autodeelbedrijf car2go. AWP gaat de wettelijke aansprakelijkheid dekken voor klanten die bij car2go een auto huren, waaronder ook in Nederland.

AWP is de moedermaatschappij van reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance. De samenwerking geldt voor car2go klanten in Europese steden zoals Amsterdam, Berlijn, Rome en Madrid. In totaal gaat het om veertien Europese locaties, ruim zevenduizend auto’s en 1,2 miljoen car2go klanten. Bijzonder detail aan de regeling is dat de verzekering is aangepast aan de prijsstructuur die car2go hanteert, betalen per minuut.

13 miljoen kilometer in Amsterdam

Het delen van een auto past helemaal binnen de trend van deeleconomie en is volgens Allianz een van de nieuwe vormen van mobiliteit. In Amsterdam biedt car2go een 100% elektrische vloot. In de hoofdstad heeft deze vloot al meer dan 13 miljoen elektrische kilometers afgelegd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.