Allianz biedt nu ook hypotheken zonder NHG

0

Allianz Hypotheek biedt vanaf vandaag ook hypotheken aan die buiten NHG vallen. Hiermee wil de geldverstrekker een nieuwe groep consumenten bedienen, van wie de hypotheekaanvraag boven de maximale NHG-grens komt.

Allianz is ruim 30 jaar actief op de Nederlandse hypotheekmarkt. Sinds 2011 brengt het deze hypotheken op de markt op basis van eigen funding. Volgens de geldverstrekker is Allianz sindsdien beheerst gegroeid van een kleine aanbieder naar een middelgrote speler in de markt voor NHG Hypotheken. “Onze hypotheek heeft eenzelfde ontwikkeling doorgemaakt: van een prijsproduct met een beperkt acceptatiekader naar een product met goede klantvriendelijke voorwaarden waarbij 95% van het NHG-kader geaccepteerd kan worden. Bij deze verbeteringen zijn de structureel scherpe rentes op de lange rentevaste periodes behouden gebleven. In het beheerste groeipad is nu het moment aangebroken om ook de consumenten te bedienen die buiten de NHG-segmenten willen financieren.”

Meeverhuizen

Naast het nieuwe aanbod, maakt Allianz naar eigen zeggen het meeverhuizen van een hypotheek voor bestaande klanten aantrekkelijker. “Ook zij kunnen vanaf vandaag hun historisch lage rentes meenemen bij verhuizing naar een grotere woning. Voor hypotheken buiten NHG wordt bij het bereiken van een lagere risicoklasse door tussentijds aflossen de rente-opslag automatisch verlaagd. Ook kan voor alle onze hypotheken 100% boetevrij worden afgelost uit eigen middelen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.