Allianz Benelux ziet winst licht stijgen

0

Het operationeel resultaat van Allianz Benelux is over het eerste kwartaal 2023 met 186,2 miljoen euro licht gestegen ten opzichte van 2022 (185,8 miljoen).

In de Leven-portefeuille bedroeg het operationeel resultaat 68,9 miljoen euro en voor de Schade-portefeuille 117,3 miljoen.

Wereldwijde druk

CEO Joos Louwerier (foto): “Ondanks de aanhoudende wereldwijde druk op de financiële sector heeft Allianz Benelux sterke resultaten gerealiseerd in de eerste helft van 2023. De sterke verbetering van onze interne processen is niet onopgemerkt gebleven bij onze klanten en business-partners. Mede hierdoor zien we een groei in klantaantallen in enkele kernsegmenten van met name ons Leven-bedrijf. We verwachten deze groei door te zetten via de introductie van een nieuw platform binnen het Schade-bedrijf in Nederland, waarbij we via adviseurs tegen scherpe tarieven simple-risk-schadeproducten gaan aanbieden. Daarentegen ondervinden we moeilijke marktomstandigheden binnen Investment-Linked producten in België en Luxemburg. De diversificatie-strategie van Allianz in de Benelux zorgt er echter voor dat we over de gehele linie groeien in deze uitdagende markt. Hier zijn we als team erg trots op en we hebben er alle vertrouwen in dat we onze groei-ambitie verder gaan realiseren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.