Allegra van Hövell-Patrizi CEO Aegon Nederland

0

Aegon heeft Allegra van Hövell-Patrizi (foto) met directe ingang benoemd tot CEO van Aegon Nederland en lid van de Management Board van Aegon. Zij volgt Maarten Edixhoven op die onlangs opstapte en vertrok naar Van Lanschot.

Allegra werkt sinds eind 2015 bij Aegon en werd in 2016 benoemd tot Chief Risk Officer en lid van de Management Board van Aegon. Zij heeft een Italiaanse achtergrond en begon haar carrière in de financiële dienstverlening in 1996 bij McKinsey & Company, gevolgd door het Britse vermogensbeheerbedrijf F&C Investments en Prudential plc.

Lard Friese

“Wij zijn zeer verheugd dat iemand van het kaliber en de ervaring van Allegra de nieuwe CEO van Aegon Nederland wordt”, zegt Lard Friese, CEO van Aegon. “Ze heeft laten zien dat zij over de juiste combinatie van leiderschapskwaliteiten en diepgaand inzicht in onze business beschikt om de Nederlandse onderneming te leiden in de volgende fase van haar transformatie.”

Nieuwe Chief Risk Officer

De selectieprocedure voor het aanstellen van een nieuwe Chief Risk Officer voor Aegon is in volle gang. Totdat een opvolger is benoemd, zal CFO Matt Rider tijdelijk de verantwoordelijkheid voor Risk Management in de Management Board op zich nemen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.