‘Alicia wil onderverzekering van freelancers ook buiten Nederland aanpakken’

0

Alicia Insurance, gespecialiseerd in het ontwikkelen en embedded aanbieden van verzekeringen voor freelancers, ziet het aantal verzekerden in zes maanden toenemen van 2000 naar 40.000 en groeit van vijf naar twintig medewerkers. De insurtech biedt op maat gemaakte verzekeringsproducten aan die rechtstreeks zijn ingebed in platformen die freelancers gebruiken, zoals de app van Knab of het platform van HeadFirst Group.

In lijn met haar missie om onderverzekering van freelancers op te lossen werd onlangs het partnership met Temper uitgebreid met de eerste collectieve AOV voor freelancers. Alicia heeft de ambitie om het succes uit te breiden naar het buitenland.

Groeiend aantal freelancers

Co-founder & CEO Marijn Moerman: “Europa telt zo’n 33 miljoen freelancers en dit aantal groeit snel met zo’n 9% per jaar. Momenteel overweegt 1 op de 6 werknemers serieus om freelancer te worden. Deze trend brengt ook een groeiend maatschappelijk probleem met zich mee. Veel zelfstandigen werken momenteel onder- of zelfs onverzekerd doordat het vinden en het afsluiten van een passende verzekering een complex proces is of omdat ze het simpelweg te duur vinden.”

Volmachtbedrijf

“Wij geloven dat deze groeiende protection gap opgelost kan worden door goede en passende verzekeringen te ontwikkelen voor alle freelancers”, zegt Moerman. “Als volmachtbedrijf heeft het daartoe de bevoegdheid, wat ons bedrijf een onderscheidende positie in insurtech geeft. Verzekeringen worden aangeboden via strategische partnerships met online platformen en andere plekken waar freelancers zich bevinden. Het portfolio bestaat uit een beroepsaansprakelijkheids-, bedrijfsaansprakelijkheids-, een ongevallen-, cyber-, aov-, rechtsbijstand-, (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid en reisverzekering voor zelfstandigen. Voor deze producten kregen we onlangs erkenning uit de verzekeringsbranche en won het de NVGA AM Innovatieprijs.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.