Alicia gaat samenwerken met Roamler

0

Een samenwerking tussen Alicia, een Rotterdamse insurtech gespecialiseerd in het ontwikkelen en embedded aanbieden van verzekeringen voor freelancers, en Roamler, een internationaal opererend werkplatform voor retail, tech & zorg, brengt de op maat gemaakte verzekeringen van Alicia naar zes landen in Europa.

Vanaf 7 september zijn freelancers die werkzaam zijn via het platform van Roamler verzekerd tegen aansprakelijkheid en ongevallen. De samenwerking is de eerste stap in de verwezenlijking van de internationale ambities van Alicia: de verzekeringsoplossing wordt naast Nederland ook gelanceerd in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Freelancers vaak niet verzekerd

Marijn Moerman, mede-oprichter en CEO van Alicia: “In binnen- en buitenland ontstaan steeds meer digitale platforms voor flexibel werken en groeit het aantal platformwerkers snel. Een groot deel van hen werkt momenteel onder- of zelfs helemaal onverzekerd doordat het vinden en het afsluiten van een passende verzekering een complex proces is of de kosten simpelweg te hoog zijn. Zo zegt minder dan 20% van de freelancers die flexibel werken via online platforms gedekt te zijn tegen arbeidsongevallen. Via het platform van Roamler worden jaarlijks meer dan twee miljoen taken uitgevoerd in Europa. Het bedrijf wil bijdragen aan het welzijn van de freelancers die via het werkplatform aan de slag gaan en maakt daarvoor gebruik van de embedded verzekeringsproducten van Alicia. Vanaf vandaag biedt het verzekeringen voor zowel aansprakelijkheid als persoonlijke ongevallen, die direct geïntegreerd zijn in de Roamler app.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.