Albert Bakker vertrekt bij Vivat

0

Albert Bakker heeft ‘in onderling overleg’ besloten om Vivat te verlaten. Hij was lid van de Raad van Bestuur van Vivat en lid van de directies van SRLEV, Proteq en Reaal Schade. Bakker was van half september 2015 tot half maart dit jaar waarnemend bestuursvoorzitter van Vivat, na het abrupte vertrek van Gerard van Olphen.

Gelijktijdig met het vertrek van Bakker zijn Wendy de Ruiter-Lörx (foto) en Jeroen Potjes zijn door de Raad van Commissarissen voorgedragen als respectievelijk Chief Commercial Officer en Chief Operating Officer van Vivat, SRLEV, Proteq Levensverzekeringen, en Reaal Schadeverzekeringen.

Wendy de Ruiter-Lörx werkt sinds 2012 bij Reaal, eerst als unitmanager Product en Beleid en vanaf 2014 benoemd als directeur Reaal Leven en Hypotheken. Daarvoor vervulde ze vijftien lang verschillende functies bij NN en ING. Jeroen Potjes werkt sinds 2015 bij de Anbang Group als niet-uitvoerend bestuurder van Anbang in België. Daarvoor werkte hij 23 jaar voor ING Verzekeringen/NN Group. Hij was daar onder meer CFO van de verzekeraar en vermogensbeheerder van ING in Asia Pacific en vice-CRO van ING Verzekeringen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.