Al 36 Tulp-woningen voor Habitat for Humanity

0

Sinds de oprichting van het label doneert Tulp Hypotheken voor elke hypotheek die is afgesloten een bedrag aan Habitat for Humanity. In de zomer van 2018 kon hiermee het eerste Tulp-huis worden gebouwd en inmiddels staat de teller op 36 huizen, waaraan Tulp via Habitat een financiële bijdrage heeft geleverd.

Habitat for Humanity gelooft dat een veilig en degelijk onderkomen hét middel is om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen. Daarom bouwt Habitat, samen met de nieuwe huiseigenaren, eenvoudige en betaalbare huizen in ontwikkelingslanden. Habitat verstrekt hiervoor een lening zonder winstoogmerk die de eigenaren via een maandelijkse aflossing terugbetalen. Hiervan worden weer nieuwe huizen gebouwd. Zo kan Habitat steeds meer mensen ondersteunen om zelfstandig hun leefruimte te verbeteren. Wereldwijd heeft Habitat sinds haar oprichting in 1976 al meer dan 29 miljoen mensen geholpen aan een thuis en een toekomst. Habitat is actief in meer dan 70 landen over de hele wereld en heeft innovatief en duurzaam bouwen hoog op de agenda staan.

Maatschappelijke betrokkenheid

Voor Tulp-directeur Paul Wessels is het belangrijk om naast hypotheken verder te kijken naar het leveren van een bijdrage aan de maatschappij. Vanuit die maatschappelijke betrokkenheid heeft het hypotheeklabel onlangs op de eigen website ook een online platform voor kunstenaars geïntroduceerd, waarmee kunstenaars een extra mogelijkheid krijgen om kunstwerken te exposeren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.