Al 300 inkomensverklaringen Munt

0

Raadhuys Tax Legal Accounting heeft sinds de introductie van de inkomensverklaring al ruim 300 aanvragen voor Munt Hypotheken verwerkt. Deze verwerkte inkomensverklaringen staan gelijk aan meer dan 100 miljoen euro aan verstrekt hypotheekgeld.

Volgens Menno Luiten, commercieel directeur Munt, is het aantal aanvragen van ondernemers sinds de invoering van deze inkomensverklaring gestegen. Daarnaast heeft de inkomensverklaring gezorgd voor een hogere conversie. Munt neemt dit vastgestelde inkomen voor 100% mee als toets-inkomen.

Sneller en minder kosten

Het gebruik van een inkomensverklaring scheelt de adviseur veel tijd en moeite, zegt Bas Aartsen, partner bij Raadhuys. Volgens hem waarderen adviseurs en ondernemers vooral de snelheid en duidelijkheid van het proces. Raadhuys is gespecialiseerd in het vaststellen van inkomens voor zelfstandig ondernemers (IKV). Dit doen zij voor diverse geldverstrekkers en ook voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Hypotheekaanbieders die nog niet met een inkomensverklaring werken, doen de vaststelling en de beoordeling van het inkomen zelf. Dat is een tijdrovend proces en dus kostbaar, zegt Luiten. “De kosten daarvoor worden natuurlijk verrekend in de tarieven. Aanvragers die in loondienst zijn, betalen op deze manier mee aan de rekening voor ondernemers die een hypotheekaanvraag indienen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.