Akkoord tussen Pensioenfondsen Wonen en Detailhandel

0

Pensioenfonds Wonen bereikt een akkoord met Pensioenfonds Detailhandel over de overdracht van resterende aanspraken en verplichtingen. De overdracht zal naar verwachting eind 2021 plaatsvinden.

Al enkele jaren geleden werd de pensioenregeling voor actieve deelnemers van Pensioenfonds Wonen overgedragen. De integratie van Pensioenfonds Wonen en Pensioenfonds Detailhandel is volgens beide partijen in het belang van werkgevers en werknemers. “Het geeft schaalvoordelen en perspectief op een beter pensioenresultaat. De regeling van Pensioenfonds Wonen is de afgelopen jaren al gelijkgetrokken met die van Pensioenfonds Detailhandel, waardoor een overgang nauwelijks aanpassingen behoeft.

Dekkingsgraden

Pensioenfonds Wonen heeft ruim 141.000 deelnemers en een belegd vermogen van 4,1 miljard euro. De actuele dekkingsgraad is 114,5%. Pensioenfonds Detailhandel behoort met 1,3 miljoen deelnemers en een belegd vermogen van bijna 32 miljard euro tot de grotere fondsen. “Met een actuele dekkingsgraad van 115,7% is het Pensioenfonds Detailhandel een solide fonds dat openstaat voor integratie met fondsen die in de handel actief zijn”, zegt voorzitter Henk van der Kolk.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.