AI-technieken schetsen beeld eigen uitvaart

0

Bij Monuta is het mogelijk om met hulp van verschillende AI-technieken een beeld te krijgen van je eigen uitvaart. Onder de noemer Het Laatste Hoofdstuk helpt de verzekeraar en dienstverlener mensen nadenken over hoe hun persoonlijke afscheid eruit zou kunnen zien.

Monuta hoopt hiermee mensen aan het denken te zetten over hun persoonlijke afscheidswensen en deze bespreekbaar te maken met hun dierbaren. In een chatgesprek met het digitale evenbeeld van schrijver Ronald Giphart kan de consument zijn of haar ideeën en voorkeuren kenbaar maken. Artificiële intelligentie (AI) technieken als ChatGPT en Kandinsky maken vervolgens een impressie van het persoonlijke laatste hoofdstuk met beeld en tekst.

Het Laatste Hoofdstuk

Volgens Monuta heeft 42% van de mensen nog nooit over afscheidswensen gepraat met dierbaren. Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta: “Een afscheid dat past bij jou als persoon, zorgt bij je dierbaren voor een goed gevoel bij jouw afscheid. Dat helpt hen verder. Maar we begrijpen ook dat het lastig kan zijn om te bepalen wat je eigenlijk wilt en om erover te praten. Wij helpen je nu met de nieuwste technieken op weg. Met ‘Het Laatste Hoofdstuk’ gebruiken we AI om iets bespreekbaar te maken waar je niet zomaar over praat.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.