Ai neemt SIVI koppelingsprotocol in gebruik

0

De 400 intermediairkantoren die werken met Assu van Ai Automatisering kunnen vanaf nu gebruik maken van het SIVI koppelingsprotocol (SKP). Via één generieke koppeling kunnen zij berichten verwerken uit een groeiend aantal toepassingen.

Het SIVI Koppelingsprotocol (SKP) werd vorig jaar juni geïntroduceerd als opvolger van het GIM protocol. Een toenemend aantal assurantiepakketten is geschikt om SKP-berichten te ontvangen en verwerken. Aan de verzendende kant zijn naast extranetten van verzekeraars en serviceproviders ook leveranciers van vergelijkings- en adviessoftware bezig met implementatie van SKP om data en documenten te kunnen koppelen naar de assurantiesoftware van intermediairs.

Algemeen belang

Volgens Peter Mols (foto), directeur van SIVI, wordt het koppelingsprotocol goed opgepakt door de Nederlandse assurantiebranche. “Partijen die het protocol omarmen doen dit niet alleen uit eigenbelang, maar ook vanuit een algemeen belang binnen de verzekeringsketen. Er is veel besef dat je als ketenpartij een verantwoordelijkheid hebt naar andere partijen in de keten om data op een efficiënte en veilige manier met elkaar uit te wisselen.”

Tijdwinst

Bart Luijten, één van de twee eigenaren Ai Automatisering: “Met SKP heeft de Assu-gebruiker de mogelijkheid om het handmatig inboeken van data en gegevens uit andere toepassingen tot een minimum te beperkten. De SKP-koppeling gaat onze gebruikers veel tijdwinst opleveren en is ook nog eens volledig AVG-proof.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.