Agenda Week van de Starter

0

De Week van de Starter werd al eerder aangekondigd, maar nu is ook de website startenopdewoningmarkt.nl live gegaan. De site biedt starters op de woningmarkt één centrale plek waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden.

De Week van de Starter wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt plaats van 28 september tot en met 4 oktober. Als onderdeel van de Week van de Starter is de website startenopdewoningmarkt.nl gelanceerd. De Week van de Starter en de website startenopdewoningmarkt.nl zijn een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG.

Starters aan het woord

Op de website komen ook starters aan het woord die inmiddels een woning hebben gevonden. Zij vertellen over hun ervaringen en geven tips over hoe je het beste een woning kunt vinden in de huidige woningmarkt. Daarnaast worden er verschillende online events georganiseerd waaronder een online startersspreekuur, webinars en mini hoorcolleges.

Mark de Rijke, directeur De Hypotheekshop: “Een adequate informatievoorziening over de woningmarkt is essentieel. Het is daarom een goede ontwikkeling dat die er nu door de Week van de Starter is gekomen. Meer aandacht voor de positie van starters is uiteindelijk in het belang van ons allemaal: starters hebben een belangrijke rol in de doorstroming op en de verduurzaming van de woningmarkt.”

Activiteiten Week van de Starter

Op de website is eveneens de activiteitenagenda van de Week van de Starter te vinden.

Ministerie organiseert Week van de Starter

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.