Afschrijvingstabel vast onderdeel Verzekeringskaart

0

De afschrijvingstabel waarop verzekeraars bij schade het uit te keren bedrag bepalen, wordt nu standaard toegevoegd aan de Verzekeringskaart van reis-, inboedel- en recreatiewoningverzekeringen.

Het Verbond van Verzekeraars heeft alle verzekeraars die reis-, inboedel- en recreatiewoningverzekeringen aanbieden, opgeroepen om de Verzekeringskaart op hun website aan te passen. In de komende periode zal zij er op toezien of alle kaarten ook daadwerkelijk zijn voorzien van de link. De plaats van de link naar de afschrijvingstabel verschilt overigens per verzekering. Bij reisverzekeringen is deze toegevoegd aan ‘bagage’. Bij de inboedelverzekering staat de link bij ‘verzekerd bedrag’. En de afschrijvingstabel voor de recreatiewoningverzekering is toegevoegd aan de kop ‘keuze: inboedel’.

Transparant

Patricia Swienink, beleidsadviseur bij het Verbond van Verzekeraars, is blij met de uitbreiding. “Met behulp van de afschrijvingstabel kunnen consumenten een goede inschatting maken. Dat draagt bij aan een transparante schadeafhandeling. Uit eerder onderzoek van Stichting toetsing verzekeraars naar claimafhandeling bleek de tabel soms moeilijk vindbaar.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.