Afscheidsmonitor brengt uitvaarttrends in kaart

0

Yarden introduceert de Afscheidsmonitor. Hiermee wordt elk kwartaal onderzoek gedaan onder de Nederlandse bevolking naar trends en ontwikkelingen op het gebied van verlies, afscheid, uitvaart, herinneren en rouw.

Uit de eerste Afscheidsmonitor blijkt dat het regelen van een uitvaart onnodig zwaar is door het ontbreken duidelijke uitvaartwensen. Slechts 20% van de respondenten heeft een lijstje opgesteld met de eigen uitvaartwensen. Wel geeft ruim 90% van de ondervraagden aan het belangrijk te vinden dat nabestaanden niet met schulden achterblijven door zijn of haar uitvaart.

Ruim 20% heeft nog geen idee over wat er straks met zijn overblijfselen moet gebeuren. Van de Nederlanders die wel een keuze hebben gemaakt kiest de helft (49%) voor een crematie en een kwart (28%) voor een begrafenis. Praten over de dood is volgens Yarden nog steeds een beladen onderwerp in Nederlandse huiskamers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.