AFM wil binaire opties verbieden

0

De AFM is van plan om twee nationale productinterventiemaatregelen te treffen in navolging van het ESMA-verbod op binaire opties en de verkoopbeperking aan contracts for difference (CFD’s).

De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) heeft in november vorig jaar openbaar gemaakt het verbod op binaire opties en de verkoopbeperking voor CFD’s voor de tweede keer te verlengen. Begin januari dit jaar liet de AFM weten onderzoek te doen naar de noodzaak voor nationale maatregelen met betrekking tot de verkoop in of vanuit Nederland van binaire opties en CFD’s.

Bezorgdheid

Uit dit onderzoek blijkt dat er sprake is van significante reden tot bezorgdheid over de beleggersbescherming. De AFM is daarom voornemens om maatregelen te treffen ten aanzien van de bovengenoemde producten. De maatregelen wijken niet af van de tijdelijke ESMA-maatregelen die op dit moment al in Europa gelden. De toezichthouder publiceert de maatregelen naar verwachting in april 2019. In tegenstelling tot de tijdelijke maatregelen van ESMA gelden de maatregelen van de AFM voor onbepaalde tijd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.