AFM waarschuwing Florijn Duurzaam Wonen

0

De AFM waarschuwt consumenten voor de handelspraktijken van Florijn Duurzaam Wonen (FDW). De toezichthouder vermoedt dat het bedrijf onjuiste informatie verstrekt over de besteding van de gelden. 85% van de inleg die consumenten via FDW investeerden in obligaties lijkt in rook opgegaan.

De waarschuwing is gebaseerd op een vermoeden. De AFM heeft nog geen overtreding vastgesteld.

Via de website www.florijnduurzaamwonen.nl biedt FDW in Nederland obligaties aan. Volgens het bedrijf wordt dit geld omgezet in zonnepanelen en warmtepompen die worden geplaatst bij huizenbezitters. De huizenbezitters betalen vervolgens aan Florijn Duurzaam Wonen een maandelijkse vergoeding voor het gebruik.

Contant opgenomen

Volgens de AFM is op 14 april 2017 geen geld meer op de bankrekening van Florijn Duurzaam Wonen aanwezig. Dit terwijl consumenten tot die tijd 107.800 euro hebben overgemaakt. Hiervan is in totaal 43.500 euro contant opgenomen bij een geldautomaat. Daarnaast is in totaal 48.495 euro betaald aan personen die betrokken zijn bij Florijn Duurzaam Wonen. Daarmee is ruim 85% van de inleg van consumenten volgens de toezichthouder vermoedelijk niet besteed aan de aanschaf van zonnepanelen en warmtepompen, waarbij 40% contant is opgenomen.

Op de bankrekening is de AFM geen inkomsten tegengekomen van huizenbezitters die zonnepanelen en warmtepompen zouden gebruiken. Ook daarom betwijfelt de AFM of er door Florijn Duurzaam Wonen zonnepanelen en warmtepompen zijn geplaatst.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.