AFM-uitleg provisieverbod remt innovatie

0

Leon van Vliet, voorzitter Stichting Contactgroep Automatisering, deelt de mening van het Economisch onderzoeksbureau Decisio, dat de strikte AFM-uitleg van het provisieverbod belemmerend werkt voor marktintroducties van innovatieve en nicheproducten.

Decisio trekt deze conclusie in het rapport ‘Zakelijke Verhoudingen: de markteffecten van het provisieverbod’. Van Vliet wil hierover op korte termijn verder van gedachten wisselen met het Ministerie van Financiën. “De huidige strikte uitleg schaadt de consument doordat bepaalde innovatieve concepten de markt niet meer bereiken.”

AVG

Maar ook rondom de komende implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zal de stichting de dialoog opzoeken met de Autoriteit Gegevensbescherming. Van Vliet: “Binnen de automatiseringsbranche vinden veelvuldig complexe samenwerkingsverbanden plaats. Standaardisering van bijvoorbeeld verwerkingsovereenkomsten is dan noodzakelijk om deze samenwerkingen te kunnen blijven uitvoeren. Iedereen is van goede wil, maar het vereist wel veel overleg en afstemming.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.