AFM: ‘Uitdagingen in hypothekenland’

0

Jos Heuvelman, bestuurslid van de AFM, heeft woensdag 12 februari tijdens het IIR Hypotheken Event 2020 gesproken over de uitdagingen in hypothekenland. “De drie belangrijkste zijn de aflossingsvrije hypotheek, de verzilverhypotheek en de huidige hoogconjunctuur in samenhang met de verduurzaming. We moeten daar slim mee omgaan.”

Tijdens zijn speech deed Jos Heuvelman een oproep aan de ongeveer 130 bemiddelaars en aanbieders om klanten te helpen bij het maken van bewuste keuzes. “Of het nu gaat om aflossingsvrije hypotheken, verzilverhypotheken of maatregelen in verband met verduurzaming… Goed overdenken en de juiste maatregelen treffen, is absoluut noodzakelijk.”

Schulden

Volgens Heuvelman zijn er ook mensen die niet anticiperen. “En die mag je niet aan hun lot overlaten. Niemand mag tussen wal en schip raken en daardoor in situatie van problematische schuld terecht komen. Klanten informeren over potentiële risico’s, oplossingen aandragen om te voorkomen dat klanten vastlopen en voorkomen dat schuldposities uit balans raken. Wij denken zeker mee, maar het is uw verantwoordelijkheid.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.