AFM-seminar voor adviseurs en bemiddelaars

0

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt op donderdag 20 juni een tweede seminar ‘In gesprek met de markt’ voor financiële dienstverleners (adviseurs en bemiddelaars). Decor van het seminar op 20 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur is Hotel Van der Valk in Breukelen. 

In december 2012 hield de AFM het eerste seminar ‘In gesprek met de markt’. Dit om de mogelijkheden te onderzoeken voor een verdere verbetering van de samenwerking. ‘’De animo was destijds erg groot, waardoor er onvoldoende plaatsen waren voor alle geïnteresseerden. Daarom is besloten met een nieuwe groep adviseurs en bemiddelaars het gesprek aan te gaan”, zo verklaart de toezichthouder.

Aanleiding voor deze seminars is de sterk veranderende markt van adviseurs en bemiddelaars door onder meer het provisieverbod voor complexe financiële producten en de nieuwe vakbekwaamheidseisen. ‘’Deze veranderingen betekenen veel voor adviseurs en bemiddelaars en voor ons als toezichthouder. Samen staan we voor de uitdaging om deze beweging succesvol door te maken”, aldus de AFM.

Onder leiding van een dagvoorzitter wordt onder meer een groepsdiscussie gevoerd over de veranderende financiële wereld, wat die transitie vraagt van adviseurs en bemiddelaars en hoe de AFM daarbij ondersteuning kan bieden. ,,Wij hopen de dag af te sluiten met een aantal concrete plannen voor vervolgacties. Tijdens het eerste seminar zijn al nuttige suggesties en aanbevelingen naar voren gekomen. Daarmee is de AFM al aan de
slag gegaan gegaan.” 

Aanmelden? Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor het seminar. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar tgfo_secretariaat@afm.nl. U ontvangt dan een definitieve bevestiging met een volledige beschrijving van het programma.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.