AFM publiceert Leidraad duurzaamheidsclaims

0

De AFM publiceert de Leidraad duurzaamheidsclaims. Hiermee geeft de AFM handvatten aan financiële ondernemingen en pensioenuitvoerders voor het doen van correcte, duidelijke en niet-misleidende duurzaamheidsclaims.

De financiële sector heeft volgens de toezichthouder een cruciale rol bij de verduurzaming van de economie. In (marketing)uitingen van financiële marktpartijen staan vaak duurzaamheidsambities en andere duurzaamheidsclaims beschreven. De AFM vindt transparantie over duurzaamheidsaspecten van groot belang. “Wij zien de groeiende aandacht hiervoor bij marktpartijen dan ook als een positieve ontwikkeling. Informatie moet correct, duidelijk en niet-misleidend zijn. Dit geldt ook voor duurzaamheidsclaims.”

Handvatten

In de Leidraad duurzaamheidsclaims vinden financiële ondernemingen en pensioenuitvoerders handvatten om te voldoen aan de bestaande informatieverstrekkingsnormen. De leidraad doet dit aan de hand van drie overkoepelende uitgangspunten:

  1. juist, representatief en actueel;
  2. concreet en goed onderbouwd; en
  3. begrijpelijk, passend en vindbaar.

In de leidraad worden deze uitgangspunten nader toegelicht en worden praktische voorbeelden gegeven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.