AFM naar vierkoppig bestuur

0

Met de benoeming van twee nieuwe bestuurders wordt het AFM-bestuur uitgebreid van drie naar vier personen. Jos Heuvelman (1962) wordt bestuurslid met een bijzondere focus op Retail en Hanzo van Beusekom (1972) wordt verantwoordelijk voor Domeinoverstijgend Toezicht en Vernieuwing.

Heuvelman vervult de vacature die was ontstaan door het vertrek van Femke de Vries. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring in het financieel toezicht bij DNB en is per 1 september 2018 voor de duur van vier jaar benoemd als lid van het bestuur van de AFM. Hanzo van Beusekom is nu nog partner bij een in toezicht gespecialiseerd adviesbureau en is per 1 juni 2018 voor de duur van vier jaar benoemd.

Vernieuwen

Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM: “De komst van deze twee nieuwe bestuurders geeft een extra impuls aan de reeds ingezette koers van de AFM om het toezicht op de financiële markten verder te versterken en te vernieuwen. De financiële sector verandert in een snel tempo. Dat betekent dat ook de toezichthouder moet mee veranderen.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.