AFM: mogelijke oplichters op pad

0

De AFM waarschuwt consumenten voor één of meer mogelijke oplichters die zeggen bij de toezichthouder te werken. Ten minste één consument in de regio Rotterdam heeft een onbekende man aan de deur gekregen die zich uitgaf als medewerker van de AFM en informatie over hypotheken zei te verzamelen.

De man stelde vervolgens voor de hele financiële situatie van deze consument door te nemen. Dit is géén medewerker van de AFM en waarschijnlijk een oplichter. Mogelijk zijn of worden meer mensen benaderd. De AFM wil benadrukken dat zij nooit ongevraagd bij consumenten langskomt en nooit naar persoonlijke financiële gegevens zal vragen.

De toezichthouder dringt er op aan nooit financiële gegevens aan personen te geven die zich ongevraagd en zonder afspraak melden, en de politie en de AFM ervan in kennis te stellen. Wanneer u iemand aan de deur krijgt die wil praten over financiële zaken en die niet op uw initiatief een afspraak heeft gemaakt om langs te komen, laat deze persoon dan niet binnen. Mogelijk leidt dat tot onnodig en duur financieel advies of zelfs tot oplichting. Voor krediet is het bovendien verboden op deze wijze te colporteren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.