AFM Marktmonitor 2023

0

De eerste groep adviseurs en bemiddelaars kan vanaf vandaag de Marktmonitor (MMAB) voor 2023 invullen. De MMAB geeft de toezichthouder inzicht in de markt en wordt onder andere gebruikt om de maatstaf voor de bijdrage in de kosten van het doorlopend toezicht vast te stellen. De Marktmonitor is een toezichtinstrument van de AFM en het invullen hiervan is verplicht.

AFM: “De totale groep van zo’n 6.500 adviseurs en bemiddelaars die de vragenlijst moet invullen, splitsen we op in drie groepen. Iedere groep is per brief geïnformeerd over per wanneer de vragenlijst voor hen openstaat. De eerste groep adviseurs en bemiddelaars kan vanaf 13 februari de vragenlijst invullen. Groep 2 vanaf 20 februari en groep 3 vanaf 27 februari. Voor het invullen van de vragenlijst krijgen alle groepen vier weken de tijd. Zodra de digitale vragenlijst is opengesteld, kan de totale groep van zo’n 6.500 adviseurs en bemiddelaars deze invullen via hun account op het AFM Portaal. Op de inlogpagina van het AFM Portaal staat een handleiding waarin wordt toegelicht hoe u zich kunt registreren op het AFM Portaal.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.