AFM Marktmonitor 2021

0

De eerste groep adviseurs en bemiddelaars kan vanaf vandaag de Marktmonitor adviseurs en bemiddelaars (MMAB) voor 2021 invullen. Dit is een toezichtinstrument van de AFM. De vragenlijst bevat ook vragen over de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en heet daarom ‘MMAB en Wwft 2021’. Het invullen is verplicht.

AFM: “Met de informatie uit deze jaarlijkse uitvraag krijgen we beter inzicht in de markt en de risico’s. Hierdoor kunnen wij ons toezicht gerichter inzetten, en helpen we de kwaliteit van de financiële markt en het vertrouwen in deze markt te verbeteren. De vragenlijst bevat onder meer de maatstaf voor de bijdrage in de kosten doorlopend toezicht 2021. Waar tot en met 2019 het aantal fte’s bepalend was voor het vaststellen van de bijdrage toezichtkosten, wordt deze sinds 2020 gebaseerd op de omzet uit vergunninghoudende activiteiten.

Vier weken de tijd voor invullen

De totale groep van zo’n 7000 adviseurs en bemiddelaars die de vragenlijst moet invullen, splitst de AFM op in drie groepen. Iedere groep wordt per brief geïnformeerd over per wanneer de vragenlijst voor hen openstaat. De eerste groep adviseurs en bemiddelaars kan vanaf 15 februari de vragenlijst invullen. Groep 2 vanaf 22 februari en groep drie vanaf 1 maart. Voor het invullen van de vragenlijst krijgen alle groepen 4 weken de tijd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.