AFM Marktmonitor 2020

0

De eerste groep adviseurs en bemiddelaars kan vanaf 2 maart de vragenlijst van de AFM Marktmonitor adviseurs en bemiddelaars (MMAB) invullen. Via dit toezichtinstrument verkrijgt de AFM een beter inzicht in de markt en de risico’s, waardoor het toezicht gerichter ingezet kan worden.

De vragenlijst bevat onder meer de maatstaf voor de bijdrage in de kosten doorlopend toezicht 2020. Waar tot en met 2019 het aantal fte’s bepalend was voor het vaststellen van de bijdrage toezichtkosten, wordt de bijdrage toezichtkosten vanaf 2020 gebaseerd op de omzet uit vergunninghoudende activiteiten. De vragenlijst bevat ook vragen over de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en heet daarom officieel ‘MMAB en Wwft 2020’. Het invullen van de MMAB is verplicht.

Drie groepen

De totale groep van zo’n 7000 adviseurs en bemiddelaars die de vragenlijst moet invullen is gesplitst in drie groepen. Iedere groep wordt per brief geïnformeerd over per wanneer de vragenlijst voor hen openstaat. De eerste groep adviseurs en bemiddelaars kan vanaf 2 maart de vragenlijst invullen. Groep twee vanaf 9 maart en groep drie vanaf 16 maart. Voor het invullen van de vragenlijst krijgen alle groepen vier weken de tijd.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.