AFM-keynote: Kansen en uitdagingen voor beleggers

0

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft als toezichthouder op de financiële markten een groot inzicht verkregen in de actuele ontwikkelingen in de wereld van het beleggen. Namens de AFM deelt Dominique Dijkhuis dat inzicht met de bezoekers van de BeleggersFair.

Dominique Dijkhuis is sinds 1 januari 2018 hoofd retail toezicht bij de AFM (lenen, sparen en betalen). Daarvoor was Dijkhuis hoofd bankentoezicht bij De Nederlandse Bank, waar zij zich voornamelijk focuste op financiële risico’s.

Kansen en uitdagingen

In haar keynote tijdens het plenaire gedeelte van de BeleggersFair zal Dijkhuis ingaan op de kansen en uitdagingen voor beleggers in een snel veranderende wereld. De omgeving waarin beleggers hun beslissingen nemen verandert snel. Denk aan de inzet van gedragswetenschappelijke inzichten in de online keuzeomgeving, het gebruik van data en innovatieve manieren van aanbieden. Hoe kijkt de AFM hier tegenaan en hoe kunnen beleggers deze veranderingen in hun voordeel gebruiken?

Risico’s van beleggen

Gezien de zeer lage spaarrentes is beleggen gestaag een aantrekkelijker alternatief geworden voor sparen. De AFM grijpt deze trend de laatste jaren aan om te waarschuwen voor de risico’s van beleggen. De toezichthouder wil bijvoorbeeld dat aanbieders van beleggingsproducten duidelijk zijn over de verschillen tussen sparen en beleggen en dat de risico’s worden benoemd.

Gratis naar de BeleggersFair

BeleggersFairDe redactie van InFinance nodigt u van harte uit om op vrijdag 9 november een bezoek te brengen aan de BeleggersFair in de Beurs van Berlage. Voor de eerste 100 InFinance lezers ligt er een gratis toegangskaart klaar. Gebruik hiervoor bij het inschrijven de code IF100

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.