AFM geeft De Goudse 200.000 euro boete

0

De AFM heeft De Goudse Levensverzekeringen een bestuurlijke boete opgelegd van 200.000 euro. De verzekeraar zou in 2010 aan deelnemers die een pensioenregeling wilden beëindigen documenten hebben gegeven waarin belangrijke (wettelijk voorgeschreven) informatie ontbrak. Hierdoor hebben die deelnemers mogelijk nadeel ondervonden omdat zij geen weloverwogen keuzes hebben kunnen maken over hun financiële situatie.

De AFM heeft een groot pensioencontract van De Goudse onderzocht. Uit het onderzoek is gebleken dat er in 2010 bij de beëindiging van deelname uitsluitend een aangepast premievrij polisblad, een waardeoverzicht met toelichting en een jaaroverzicht is verstuurd aan de uittredende deelnemer. Deze documenten bevatten geen informatie over toeslagverlening en over het recht op waardeoverdracht of de mogelijkheid tot waardeoverdracht.

De Goudse heeft alsnog aan de betrokken deelnemers de wettelijk verplichte informatie verstrekt. Ook heeft de verzekeraar aangeboden om te zorgen voor een passende oplossing als oud-deelnemers aangeven nadeel te hebben ondervonden, omdat Goudse niet tijdig de betreffende informatie heeft verstrekt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.