AFM gaat 40 advieskantoren bezoeken

0

Ook dit najaar zal de AFM veertig kantoren bezoeken verspreid over heel Nederland, schrijft Adfiz. De insteek is een open dialoog over de adviespraktijk en bedrijfsvoering. Bij de selectie van de financiële dienstverleners is rekening gehouden om een zo representatief mogelijk beeld van de sector te krijgen. De betreffende kantoren zijn door de AFM geïnformeerd.

Tijdens de kantoorbezoeken wil de AFM de dialoog aangaan over thema’s die de desbetreffende kantoren raken. Denk hierbij aan wat het klantbelang voor de financiële dienstverlener betekent, de wijze waarop door de financiële dienstverlener invulling wordt gegeven aan de bedrijfsvoering, toekomstige ontwikkelingen en de kansen en bedreigingen die financiële dienstverleners daarbij zien. Er is ook gelegenheid voor de desbetreffende financiële dienstverleners om vragen aan de AFM stellen. Daarnaast zal de AFM ook controles uitvoeren met betrekking tot een aantal vereisten uit de Wet op het financieel toezicht zoals de controle op de diplomaplicht.

Beter begrip

Adfiz: “Het is goed dat de toezichthouder kantoren bezoekt en in gesprek gaat met de mensen in de praktijk. Het helpt toezichthouders de dagelijkse gang van zaken beter te begrijpen en bevordert daarmee ook het begrip van de toezichthouder voor de praktijk. Ook kan het helpen de vaak gevoelde afstand met de toezichthouder te overbruggen. Met name de insteek van een open dialoog zorgt ervoor dat er wezenlijke ervaringen kunnen worden uitgewisseld.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.