AFM deelt boetes uit rondom self-assessment

0

De AFM heeft lasten onder dwangsom opgelegd aan drie financieel dienstverleners die het self-assessment voor 2012 niet hebben ingevuld. Deze financieel dienstverleners is verzocht om de verplichtevragenlijst binnen tien dagen in te vullen.

Dankzij het self-assessment krijgt de AFM beter inzicht in de markt, waardoor ze gerichter toezicht kan houden. Daarnaast kunnen ondernemingen met behulp van de vragenlijst zelf beoordelen of ze aan de verschillende regels voldoen.

Ruim 99% van de 7.800 financieel dienstverleners die bij de AFM staan geregistreerd heeft het self-assessment ingevuld en verstuurd. Een minderheid heeft dat niet gedaan. De AFM heeft besloten uitsluitend een last onder dwangsom op te leggen aan partijen die zowel in het verleden als in het afgelopen jaar het self-assessment niet hebben ingevuld en verstuurd.

De drie financieel dienstverleners zijn verplicht de dwangsom te betalen, omdat ze niet binnen de gestelde termijn het self-assessment hebben ingevuld en opgestuurd. Iedere dag dat niet aan de opgelegde last wordt voldaan, wordt een dwangsom verbeurd van 2.000 euro tot een maximum van 20.000 euro. Het gaat om Financieel Advies Horst B.V., dhr. W. de Jong (De Jong Verzekeringen) en dhr. A.J. van Zanten (Alex van Zanten Assurantiebemiddeling).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.