Aflossingsblij wonen na pensionering

0

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft nieuw onderzoek gedaan onder 1.050 Nederlanders met een (deels) aflossingsvrije hypotheek. Een kwart van hen geeft aan niet te weten hóe de hypotheek straks moet worden afgelost. Daarbij zegt 7% zich hierover regelmatig zorgen te maken.

Bijna alle respondenten (96%) met een (deels) aflossingsvrije hypotheek weet wel dat de hypotheek aan het einde van de looptijd moet worden afgelost.

Pensionering

Een deel van de hypotheekeigenaren gaat tijdens de looptijd van de hypotheek met pensioen. Van de mensen op wie dat betrekking heeft, blijkt 18% geen of weinig kennis over de betaalbaarheid van de hypotheek na pensioen te hebben en heeft 19% geen of weinig kennis over de mogelijkheid om in het huis te kunnen blijven wonen na het pensioen. 86% van de hypotheekeigenaren zegt wel de intentie te hebben om zich te gaan verdiepen in dit thema.

Scheiding

Bijna de helft heeft geen kennis over de mogelijkheden die er zijn in geval van een scheiding. Toch geven de meeste respondenten aan wel een beetje kennis te hebben over wat er in dat geval met de overwaarde gebeurt.

Aflossingsblij

Volgens Aleid van der Zwan, Hoofd Beleid bij de NVB, willen mensen in het ader van de publiekscampagne ‘Word ook aflossingsblij’ vooral weten of ze straks de hypotheek nog kunnen betalen als ze met pensioen zijn. “Daar kom je alleen achter door nu al even je financiële situatie in kaart te brengen. Kijk vooruit op aflossingsblij.nl of samen met de bank of financieel adviseur, zodat je zo nodig tijdig maatregelen kunt nemen.”

 

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.