Afbouwgarantie van Betaal Garant Nederland voldoet niet aan de wet

0

De rechtbank Rotterdam oordeelde op 10 november dat de Afbouwgarantie van Betaal Garant Nederland niet voldoet aan de wettelijke eisen. Ook de last onder dwangsom eerder opgelegd door DNB is volgens de rechter terecht. De Afbouwgarantie zou kopers van nieuwbouwwoningen de zekerheid bieden dat bij onverhoopt faillissement van de aannemer de woning wordt afgebouwd.

Vereniging Eigen Huis is blij met deze uitspraak. Frank Dijkslag, advocaat bij Vereniging Eigen Huis: “In 2018 kreeg de vereniging na meldingen van leden het vermoeden dat de Afbouwgarantie van Betaal Garant niet aan de wettelijke eisen voldeed. De vereniging diende een handhavingsverzoek in bij DNB, waarna DNB in actie kwam en Betaal Garant een last onder dwangsom oplegde. Betaal Garant mocht niet langer producten, waaronder de Afbouwgarantie, aanbieden zonder de vereiste vergunningen. Betaal Garant ging hiertegen in beroep en hierin is ook de vereniging als belanghebbende gehoord. De rechter heeft zich gebogen over het beroep en deed vorige week uitspraak: Betaal Garant is inderdaad in overtreding door deze producten zonder vergunning aan te bieden. Ik ben blij dat DNB na onze melding in actie is gekomen en dat we toekomstige nieuwbouwkopers kunnen behoeden voor aanbieders van dergelijke afbouwgaranties.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.