Aegon ziet winst fors stijgen

0

Het operationele resultaat van Aegon steeg afgelopen kwartaal met 20% naar 431 miljoen euro, vooral dankzij kostenbesparingen en gunstige aandelenkoersen. Het nettoresultaat bedroeg 386 miljoen euro.

Lard Friese, voorzitter van de Raad van Bestuur: “We hebben de eerste vorderingen gemaakt met het bereiken van onze strategische prioriteiten en ik vind het bemoedigend om dit terug te zien in onze resultaten. In het eerste kwartaal zagen we een toename van het operationele resultaat door verbeteringen in de Verenigde Staten, Nederland en bij vermogensbeheer. Tot nog toe hebben we de relevante kostenbasis voor de Groep kunnen verlagen met 136 miljoen euro en we liggen op schema om aan het einde van 2021 de helft te realiseren van onze voorgenomen kostenreductie van 400 miljoen euro per eind 2023.”

Hypotheekproductie

Het bedrijfsresultaat van Aegon in Nederland steeg dit kwartaal met 19% tot 184 miljoen euro ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Dit komt door hogere beleggingsmarges in het levenbedrijf en een betere claimervaring bij het pensioenspaarproduct Workplace Solutions. Ook groeide de Nederlandse hypotheekproductie van 2,5 miljard in Q1 2020 naar ruim 3 miljard in het afgelopen kwartaal. De verkoop van nieuwe levensverzekeringsproducten daalde echter van 26 naar 21 miljoen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.