‘Aegon zet stap in versnellen brondata voor hypotheekaanvragen’

0

Aegon heeft met Accelerate/iWize een volgende stap gezet in het gebruik van brondata bij hypotheekaanvragen. Waar de hypotheekverstrekker met de financieel adviseurs al geruime tijd met brondata via Accelerate/iWize werkt in het adviseringstraject, kan deze nu ook geheel automatisch worden gebruikt voor de acceptatie van een hypotheekaanvraag bij Aegon.

“Een belangrijke stap die past in het versnellen en papiervrij maken van het hypothekenproces. En we servicen onze financieel adviseurs die al met Accelerate en iWize werken, zij gaan veel tijd besparen”, zegt Matthijs Hofstede, CEO van Aegon Hypotheken.

Acceptatie brondata via iWize

Vanaf nu accepteert Aegon voor alle nieuwe aanvragen data van brondataleverancier iWize. Aegon is naar eigen zeggen een van de eerste hypotheekverstrekkers die brondata via iWize accepteert voor nieuwe hypotheekaanvragen. Al meerdere jaren accepteert Aegon brondata via Ockto voor het adviserings- en aanvraagproces van hypotheken. Meer dan duizend financieel adviseurs maken op dit moment gebruik van iWize; een extra module in Accelerate die werkt in combinatie met Findesk en Adviesbox. Deze brondata kan de adviseur nu dus ook gebruiken voor een nieuwe hypotheekaanvraag bij Aegon.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.