Aegon verlaagt hypotheekrente bij aflossing

0

Klanten van Aegon die door aflossing van hun hypotheek in een lagere tariefklasse van de hypotheek komen, betalen minder hypotheekrente. Dit was al het geval bij extra aflossingen, maar zal in het tweede kwartaal van 2019 ook bij gewone hypotheekaflossingen worden doorgevoerd.

Door deze aanpassing wordt duidelijkheid gegeven over de renteontwikkeling van een hypotheek. Sibylla Bantema, directeur Hypotheken Aegon: “Wij willen klanten zekerheid verschaffen over hun financiën gedurende de rentevaste periode van hun hypotheek. We kijken voortaan bij elke aflossing naar de tariefklasse waar de klant in valt. Dat zal vaker tot verlaging van de hypotheekrente leiden en daarmee voor een besparing in hun maandlasten zorgen.”

Automatisch

“Op het moment dat een klant een extra aflossing doet, controleerden we al of het rentetarief naar beneden bijgesteld kon worden”, zegt Bantema. “Nu gaan we periodiek controleren of de gewone maandelijkse aflossingen tot een lagere tariefklasse leiden. Indien dit het geval is, passen we het rentetarief bij klanten met een lineaire- of annuïteitenhypotheek automatisch aan.”

Advies vragen aan adviseur

Bij klanten met bijvoorbeeld een (bank)spaarhypotheek of hybride hypotheek wordt het rentetarief niet automatisch aangepast. Bantema: “Het is voor deze klanten fiscaal niet altijd gunstig als de hypotheekrente daalt. Het is belangrijk dat deze klanten eerst advies vragen aan hun adviseur. Wel zullen we deze klanten proactief wijzen op de mogelijkheid van verlaging.”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.