Aegon verkoopt deel Britse lijfrentes

0

Aegon verkoopt twee derde van zijn Britse lijfrenteportefeuille aan Rothesay Life. Deze transactie sluit volgens de verzekeraar aan bij de ambitie om kapitaal vrij te maken uit niet-kernactiviteiten.

In de overeenkomst is vastgelegd dat Aegon 6 miljard pond aan verplichtingen herverzekert bij Rothesay, gevolgd door de overdracht van het juridische eigendom door middel van een zogenaamde ‘Part VII transfer’. De pro forma Solvency II positie van Aegon UK per eind 2015 verbetert naar schatting tot 155% na de herverzekeringstransactie en 165% na de ‘Part VII transfer’. Voor het resterende deel van deze portefeuille onderzoekt Aegon ook de verkoopopties.

Volledige verkoop

“Ik ben erg tevreden met de overeenkomst met Rothesay Life”, aldus CEO Alex Wynaendts. “Dit is een belangrijke stap naar de volledige verkoop van onze Britse lijfrenteportefeuille, waardoor we ons nog beter kunnen richten op ons snelgroeiende platform in het Verenigd Koninkrijk. We zijn ervan overtuigd dat deze transactie ook in het belang is van onze klanten met een lijfrente. Rothesay Life is namelijk een gerespecteerde aanbieder met een gevestigde reputatie in de lijfrentemarkt in het Verenigd Koninkrijk.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.