Aegon telt honderdduizend PPI-deelnemers

0

Aegon verklaart de premiepensioeninstelling (PPI) officieel tot een succes, nu het aantal deelnemers in haar PPI’s onlangs door de honderdduizend is geschoten. Nog dit jaar zal er sprake zijn van meer dan één miljard euro belegd vermogen, verwacht Aegon.

Aegon toont zich vijf jaar na het ontstaan van de PPI in 2011 tevreden over de instelling. Maarten Edixhoven, directeur Pensioen, noemt het een blijvertje: “De PPI heeft zich ontwikkeld tot een verantwoorde manier van pensioen opbouwen. De aanvankelijke scepsis dat de PPI alleen maar in het voordeel van werkgevers zou zijn, is weg. Ik ben er trots op dat we met het Aegon Pensioenabonnement zelfs de werknemers van heel kleine werkgevers aan een pensioenregeling hebben kunnen helpen. Vooral omdat die regeling per maand opzegbaar is, is de drempel extra laag voor een mkb-onderneming.”

De andere PPI van Aegon is Cappital. Die bedient de grote werkgevers en kenmerkt zich onder andere door de keuzemogelijkheden op het gebied van beleggingen en risicodekkingen. De twee PPI’s onder Aegon-vlag bedienen gezamenlijk inmiddels meer dan honderdduizend werknemers en zullen volgens de financiële dienstverlener nog dit jaar meer dan één miljard euro pensioenkapitaal beheren.

Doorbeleggen

Deze week heeft de Eerste Kamer ingestemd met de nieuwe wet die doorbeleggen na pensionering mogelijk maakt. Werknemers waren tot nu toe gedwongen in één keer hun pensioenkapitaal om te zetten in een levenslange uitkering. Vanwege de lage rente leverde dat kapitaal minder uitkering op.

De nieuwe wet biedt de werknemer de mogelijkheid de uitkering in diverse stappen aan te kopen, in de hoop dat ondertussen de rente weer stijgt. Aegon noemt ook deze ontwikkeling ‘goed nieuws’ voor de pensioen-sector.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.