Aegon stapt volledig uit Jungo avontuur

0

Aegon neemt alle rechten en verplichtingen van de bestaande Jungo hypotheken over en stopt per direct met de funding van de crowdfunding hypotheken. Zolang Jungo geen nieuwe investeerder aan zich weet te binden kunnen er geen nieuwe hypotheken worden afgesloten.

In een brief aan de investeerders die maandelijkse rente en aflossing ontvangen, laten Jungo-directeuren Gerard Looijen en Rob de Negro maandag weten dat er voor hen vooralsnog niets zal veranderen en de investeerders in beginsel gewoon de maandelijkse rente en aflossing blijven ontvangen.

Obligaties worden afgelost

Later dit jaar zal door Aegon wel een beroep worden gedaan op artikel 9 van de obligatieovereenkomsten en worden overgegaan tot een vervroegde aflossing. Op dat moment ontvangt de investeerder de volledige nog openstaande investering terug. Zowel Aegon als Jungo geven aan dit proces ‘zo zorgvuldig mogelijk’ af te willen wikkelen.

Eerste investeerder duurde lang

Aegon nam begin 2018 een belang in hypotheekaanbieder Jungo. Technisch was de start-up in 2016 al klaar om de markt op te gaan, maar het was wachten op een investeerder die de Jungo hypotheek kon funden. In een reactie op de mail aan de investeerders zegt Looijen dat het besluit van Aegon voor Jungo onverwachts kwam. Hij zegt verder dat de geldverstrekker op dit moment met verschillende nieuwe partners in gesprek is over de financiering van nieuw uit te geven hypotheken.

Mooi rendement

De eerste Jungo crowdfunding hypotheek werd in oktober 2018 verstrekt. Van alle door Jungo verstrekte hypotheken werd minimaal 80% van de hypotheeksom gefinancierd door Aegon. De resterende 20% door de crowd. Deze investeerders zouden hun investering gedurende acht jaar in maandelijkse termijnen – bestaande uit een aantrekkelijke rentevergoeding en aflossing – teruggestort krijgen. Die termijn van acht jaar wordt nu dus al beëindigd. Een forse tegenvaller voor deze investeerders die profiteerden van rendementen tot 3%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.