Aegon neemt belang in Romeo (Huismerk)

0

Aegon neemt een minderheidsbelang in Romeo Financiële Diensten. Hieronder vallen serviceprovider Huismerk, dienstverlener MO.servicing en een nog te introduceren franchiselabel.

Romeo is in 2015 opgericht door Martin Keegstra, Edsel de Graaf en Paul van der Meijs. Keegstra: “Met Aegon aan boord kunnen we versneld onze plannen uitvoeren en sneller groeien. Naast extra werkkapitaal hebben we aan Aegon een partner die veel kennis heeft over hypotheken en andere financiële producten.”

Samen met onafhankelijk adviseurs wil Romeo de grote en kleine geldzaken van consumenten blijvend optimaliseren, door in te spelen op wat de consument vandaag de dag wil en met de techniek die de hedendaagse consument verwacht. “De combinatie van slimme systemen, centraal klantbeheer, adviseurs die vól voor hun klanten gaan en lage kosten moet leiden tot langdurige relaties”, aldus Keegstra destijds bij de lancering. Het is de bedoeling dat Romeo een aantal nieuwe formules in de markt zal gaan zetten, waaronder het al gelanceerde label Huismerk waar inmiddels ruim zestig vestigingen bij zijn aangesloten.

Ambitieuze onderneming

“Romeo is een jonge, ambitieuze onderneming met een stevig en ervaren management. Zij denken net als wij dat door slim gebruik te maken van technologie we op een innovatieve manier onze klanten kunnen helpen”, aldus Robert van der Tol, directielid van Aegon Nederland. “Vooral de manier waarop ze het onafhankelijk intermediair helpen om beter en efficiënter zijn klanten te bedienen spreekt ons zeer aan.” Aegon heeft een minderheidsbelang in Romeo gekocht.

Aegon investeert al langere tijd in startende fintech bedrijven, waaronder eyeOpen, Newest Industry, onna-onna, Figlo en Kroodle. Voor deze investeringen heeft Aegon Groep sinds 2014 een investeringsfonds, gevestigd in New York en Den Haag. Het fonds investeert in veel belovende fintech bedrijven die al succesvol een eigen concept hebben neergezet.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.