Aegon neemt belang in Risk

0

Het Aegon Growth Capital Fund heeft 25% van de aandelen van serviceprovider Risk Verzekeringen gekocht. Aegon investeerde al eerder in andere vernieuwende spelers in de markt.

Risk is een InsurTech serviceprovider en volmachtbedrijf voor financieel adviseurs, online labels en verzekeraars. Midoffice- en backoffice-diensten worden uitgevoerd door Risk, zoals de administratieve verwerking van polissen en claims. Daarnaast zet de serviceprovider digitale oplossingen in bij verschillende bedrijven waar het belangen in heeft, zoals overstappen.nl, dekredietmakelaar.nl en autoverzekering.nl.

“We zijn in de zoektocht naar een strategische investeerder uitgekomen bij het Growth Capital Fund van Aegon omdat zij buiten de bestaande Aegon-organisatie opereren als financiële partner en een duidelijke industrie visie en expertise hebben, waardoor we zelfstandig ons volledig kunnen focussen op versnelde groei en innovatie”, aldus Harm Vollmuller en Peter Schokker, oprichters van Risk.

“Het uitgangspunt van Aegon in de distributie is dat de klant kijkt, kiest en koopt”, zegt Maarten Edixhoven, ceo van Aegon Nederland. “Daarom wil Aegon op meerdere onderdelen in de keten actief zijn, bijvoorbeeld door meer via verschillende distributievormen aan te bieden. Maar ook om met meerdere proposities op meerdere segmenten actief te zijn. Om te innoveren investeert Aegon in vernieuwende spelers in de markt.”

Het Aegon Growth Capital Fund investeerde al eerder in innovatieve bedrijven in Nederland, waaronder Dynamic Credit en Romeo Financiële Dienstverlening, ook bekend van Finzie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.