Aegon neemt belang in Hera Life

0

Aegon Growth Capital heeft een minderheidsbelang van 35% genomen in Hera Life. De deelname gaat gepaard met een exclusieve samenwerking, waarbij Aegon voortaan de ORV van Hera Life zal aanbevelen. Aegon zegt de individuele levensverzekeringen vaarwel, omdat het deze producten zelf niet langer kostendekkend kan aanbieden. 

Aegon heeft besloten met ingang van 1 maart 2020 te stoppen met de verkoop van de Aegon Overlijdensrisicoverzekering, Aegon Garantie Inkomen en de Aegon Lijfrente Uitstelverzekering. Voor klanten die al een van deze producten hebben, verandert er niets. Aegon blijft die beheren en de verzekeringen blijven gewoon toegankelijk in Mijn Aegon.

Hera Life en Aegon Nederland doen nu gezamenlijk een gooi naar een leidende positie op het gebied overlijdensrisico- en inkomensverzekeringen. Hera Life is in 2018 opgericht door Sander Franken, die eerder betrokken was bij de start van TBF Assuradeuren en TAF. In Nederland is Hera Life de lokale vertegenwoordiger van de in Liechtenstein gevestigde verzekeraar Squarelife Lebensversicherungs AG. Na 1 maart biedt Aegon geen lijfrente-producten meer aan vanuit Aegon Levensverzekeringen. Het blijft wel mogelijk om een bancaire lijfrente bij Aegon Bank af te sluiten.

Snelle acceptatie

Hera Life biedt drie verschillende overlijdensrisicoverzekeringen aan: Life Superscherp, Life Superscherp Hypotheek en Life Supersimpel. Met het laatste product richt de aanbieder zich nadrukkelijk op de overstapmarkt. Ook wil de aanbieder zich onderscheiden door een snel acceptatieproces, in de meeste gevallen is er binnen een dag duidelijkheid. Voor zowel prijs als voorwaarden ontving het recent opnieuw de maximale 5 sterren van MoneyView.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.