Aegon gaat samenwerken met Spaanse branchegenoot

0

Aegon gaat voor de komende 25 jaar een exclusieve strategische samenwerking aan met het Spaanse Banco Santander voor de distributie van levens- en schadeverzekeringen. Aegon gaat gebruikmaken van Santanders netwerk van ruim 4.600 bankfilialen (inclusief Banesto, Banif en Openbank) en krijgt daarmee toegang tot een potentieel van twaalf miljoen klanten. 

Aegon verwerft voor 220 miljoen euro een belang van 51% in zowel een levens-verzekeringsmaatschappij als een schadeverzekeringsmaatschappij. Afhankelijk van de resultaten van de samenwerking zal Aegon na vijf jaar een aanvullend bedrag betalen. Aegon Spanje gaat de administratie verzorgen voor beide joint ventures. 

De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2013 worden afgerond en is afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouders. De financiering vindt plaats uit eigen middelen. Aegon is al meer dan dertig jaar actief op de Spaanse markt als aanbieder van levensverzekeringen via joint ventures met regionale spaarbanken, zogenoemde cajas.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.