Aegon en homeQgo lanceren huisscan voor verduurzaming

0

Klanten van Aegon kunnen vanaf nu aan de slag met de huisscan van homeQgo. Via een aantal eenvoudige stappen krijgen klanten en niet-klanten van Aegon een online duurzaamheidsadvies voor een specifieke woning. Ook kunnen ze voorlopige offertes aanvragen voor de verduurzamingsproducten waar ze interesse in hebben.

Met deze lancering zegt Aegon een belangrijke vervolgstap te zetten in zijn ambities om de energietransitie te versnellen. De huisscan haalt data op uit diverse openbare bronnen, zoals het Kadaster, luchtfoto’s en de hoogtekaart van Nederland. De klant vult vervolgens zelf aan welke maatregelen al zijn genomen, het huidige energieverbruik en het aantal personen in het huishouden. Daaruit rolt een duurzaamheidsadvies, inclusief de investering, de besparing, de terugverdientijd en mogelijke subsidies. De volgende stap is om gelijk offertes aan te vragen. Is er financiering nodig? Dat regelt de klant dan samen met de adviseur.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.