Aegon compenseert interne oversluiters

0

Het onderzoek van de Consumentenbond naar het boetebeleid van banken bij het oversluiten van hypotheken, heeft Aegon doen besluiten het beleid aan te passen. Aegon Bank gaat ook klanten compenseren die na 14 juli 2016 een te hoge boeterente betaalden voor het oversluiten van hun hypotheek binnen de bank.

Uit het onderzoek van de Consumentenbond bleek Aegon als enige bank alleen consumenten te compenseren die hun hypotheek oversloten naar een ándere bank, maar niet diegenen die binnen Aegon overstapten naar een hypotheek met een lagere rente. In de AFM-leidraad is niet letterlijk opgenomen dat de boeteberekening ook geldt voor intern oversluiten, maar dat is wel de bedoeling, zo bleek later uit een toelichting van de toezichthouder.

Kritiekpunten

De Consumentenbond zou ook graag zien dat Aegon consumenten met een combinatiehypotheek gaat compenseren. Ook de berekening die Aegon bij een boeterente verstrekt mag wat de Consumentenbond betreft duidelijker worden weergeven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.