Aegon casht 1 miljard

0

Aegon verkoopt zijn 50%-belang in het oorspronkelijk met Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) opgezette samenwerkingsverband voor levensverzekeringen voor 449,5 miljoen euro aan Banco Sabadell. Aegon en Banco Sabadell hebben hierover overeenstemming bereikt. Samen met de opbrengsten van twee eerder aangekondigde exits uit joint ventures (Banca Cívica en Unnim Banc), komt het totaalbedrag voor Aegon hiermee op  1 miljard euro.

Vorig jaar kondigde Aegon plannen aan om bepaalde samenwerkingsverbanden te beëindigen in reactie op de consolidatie in de bankensector. Met de transactie met Banco Sabadell rondt Aegon de herstructurering van zijn Spaanse activiteiten af.

Aegon is voor de lange termijn aan Spanje verbonden en heeft onlangs zijn marktpositie versterkt met een exclusief 25-jarig strategisch samenwerkingsverband met Banco Santander voor de verkoop van levens- en schadeverzekeringen via een uitgebreid netwerk van 4.600 bankfilialen. Door deze lange termijn verbintenis met de grootste financiële groep van Spanje heeft Aegon toegang tot een potentieel van twaalf miljoen klanten. Daarnaast gaat Aegon door met de verkoop van levens- en schadeverzekeringen via zijn agentennetwerk en via de kantoren van zijn twee andere joint venture partners Liberbank en Caja Badajoz.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.