Aegon benoemt Astrid Jäkel tot Chief Risk Officer

0

Aegon heeft Astrid Jäkel met ingang van 1 maart 2022 benoemd tot Chief Risk Officer (CRO) en lid van de Raad van Bestuur. Ze krijgt onder meer de risk- en actuariële functies van de verzekeraar onder haar verantwoordelijkheid. Ze wordt de opvolger van Allegra van Hövell-Patrizi, die in juni werd benoemd tot CEO van Aegon Nederland.

De Duitse Jäkel komt van het internationale managementadviesbureau Oliver Wyman, waar ze partner was in de European Insurance and Asset Management Practice, co-leader van het European Insurance Financial Effectiveness-team en lid van de raad van bestuur van Oliver Wyman’s Zwitserse dochteronderneming . Haar advieswerk was gericht op onderwerpen met een grote impact op risico, kapitaal, activaverplichtingen en investeringsbeheer. Ze heeft met toonaangevende Europese en wereldwijde verzekeraars gewerkt aan een breed scala aan projecten om hun risico-, financierings- en investeringsmogelijkheden te helpen transformeren en optimaliseren. Dit omvat het beheer van markt-, krediet-, verzekerings- en niet-financiële risico’s.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.