Aegon beloont mannen en vrouwen gelijk

0

In de nieuwe cao van Aegon zijn concrete afspraken opgenomen over een gelijke beloning van mannen en vrouwen. In het akkoord belooft Aegon voor 1 februari 2019 onderzoek te doen naar de huidige beloning van mannen en vrouwen, en waar nodig actie te zullen ondernemen.

Vakbonden FNV Finance, De Unie, CNV Vakmensen hebben met Aegon een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao. De ruim 3.500 medewerkers krijgen de komende twee jaar een totale loonsverhoging van 4,5%. Op 1 september 2% en per 1 juli 2019 2,5%. Tevens wordt – met terugwerkende kracht – de eigen bijdrage van de pensioenpremie verlaagd met ruim 1%.

Generatieregeling

Cao-partijen hebben verder afgesproken om in de komende maanden een generatiepact verder uit te werken. In deze regeling kunnen oudere werknemers minder gaan werken met behoud van een volledige pensioenopbouw. Ook bereikte de vakbonden een onderhandelingsresultaat over vernieuwing en verlenging van een sociaal plan bij Aegon. Het sociaal plan en de cao hebben een looptijd van 2 jaar, van 1 juli 2018 tot 1 juli 2020.

Gelijke beloning

Het is voor het eerst dat FNV met een werkgever een cao-afspraak maakt over het wegnemen van ongelijkheid in de beloning van mannen en vrouwen. Kitty Jong, vicevoorzitter FNV: “Aegon verdient een pluim dat ze gelijke beloning voor mannen en vrouwen nu zelf gaan regelen. Een mooie stimulans voor andere bedrijven om mannen en vrouwen gelijk te belonen. Helaas is het ook hard nodig om een wet met sancties, te krijgen zodat er een verplichting is om te bewijzen dat je vrouwen en mannen gelijk beloont.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.