Aegon Academie voor adviseurs

0

Aegon gaat onder de noemer Aegon Academie opleidingen en trainingen verzorgen voor pensioenadviseurs. Beleggen is daarbinnen een belangrijk item. Dat terrein is voor veel pensioenadviseurs nieuw, aldus de verzekeraar.

Aegon wil met de Aegon Academie pensioenadviseurs ondersteunen en hun sparringpartner zijn. Een toenemend aantal pensioenregelingen is afhankelijk van beleggingsresultaten. In de cursus leert de adviseur hoe hij de beleggingsproposities van aanbieders moet vergelijken. Het onderdeel beleggen wordt door Aegon samen met opleidingsinstituut Dukers & Baelemans verzorgd.

Met de Academie sluit Aegon zoveel mogelijk aan op de leidraden die de AFM heeft uitgegeven over pensioenadvisering. ‘’Het allerbelangrijkste: hoe meer kennis er uiteindelijk bij de klant komt, hoe beter de beslissingen zijn voor zijn of haar toekomst’’, aldus Nico Dekker, directeur van Aegon Intermediair.

De Aegon Academie staat open voor alle pensioenadviseurs; cursisten hoeven geen relatie met Aegon te hebben. De Academie start met twee modules. Voor alle modules worden PE-punten aangevraagd bij de Federatie Financieel Planners. Dekker: “Het provisieverbod maakt klanten kritischer op het geboden advies, je moet als adviseur dus goed gewapend zijn met kennis. Maar ook de toezichthouder en de wetgever kijken kritisch mee met de adviseur.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.