Adviseurs zien makelaarsprovisie House.nl wel zitten

0

Deze week maakte huizenplatform House.nl bekend dat het hypotheekadviseurs een makelaarsprovisie gaat aanbieden. Gisteren konden adviseurs op HypoVak kennismaken met de mensen achter het platform. Enkele tientallen adviseurs hebben daar aangeven interesse te hebben in een samenwerking.

Hypotheekadviseurs kunnen vanaf nu woning(ver)kopers aanbrengen bij House.nl en fysieke diensten oppakken van het (ver)koopproces. De hypotheekadviseur wordt daarmee ook makelaar. Afhankelijk van de hoeveelheid diensten die een hypotheekadviseur oppakt kan méér provisie worden verkregen. Optioneel kunnen hypotheekadviseurs een cursus gecertificeerd verkoopbegeleider volgen.

Business verbreden

CEO House.nl Maurits Grosfeld (links op foto): “Hypotheekadviseurs horen vaak als eerste wanneer mensen verhuisplannen hebben. Ondernemende hypotheekadviseurs kunnen nu hun takenpakket eenvoudig uitbreiden door een deel van de makelaarstaken op zich te nemen. Denk daarbij aan het aanbrengen van nieuwe (ver)koopklanten, bezichtigingen van huizen of inspecties voordat de overdracht bij de notaris plaatsvindt.”

Hypotheekadviseurs moeten in een veranderende huizenmarkt ondernemender worden om hun marktaandeel te behouden, zegt Grosveld. “De veranderende huizenmarkt zorgt voor minder transacties en huizenplatform Funda zal met het op handen zijnde eigen hypotheeklabel ook een deel van de hypotheekmarkt gaan claimen.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.